Den Norske Oldenborgforening havde arrangeret udstilling og kåring i Norge sidst i august.

Det blev igen i år holdt på Det Norske Hestesenter som ligger i nogle meget smukke omgivelser på Starum. Det er er stort center som startede sin drift i 1986. De står for en lang række hesterelaterede uddannelser og kurser som der er stor efterspørgsel af f.eks. ridelærer og travtrænere.

Staldene kan rumme 140 heste og centret ejer selv omkring 40 heste. Anlægget er på 232 hektar og er tilpasset alle former for aktiviteter med heste f.eks. dressur, spring, kørsel og ridning i terræn med nogle meget flotte forhindringer.

I år var det fra Danmark formand Søren Solgaard Nielsen og dommerne Steen Marcussen og Lene Grimbühler som deltog i udstillingen hvor der var 13 heste til udstillingen og 2 til kåring.

Vi ankom til Starum sent fredag aften og efter nogle timers søvn stod vi op til en meget flot udsigt over det Norske Hestesenter og søen Mjøsa.

Lørdagen gik med bedømmelse af de flot klargjorte heste og det er en fornøjelse at møde de meget positive norske oldenborg folk.

Klik her for at se resultaterne fra udstilling og kåring i Norge.

Søndag var Olav Andres Ådnegård så venlig at tilbyde os en hestevogns tur rundt for at se det flotte område på Starum. Det var en stor oplevelse og en rigtig god måde at komme rundt og se det hele. Olav er en meget erfaren kusk. Han kører mange forskellige slags kørsel f.eks. bryllupskørsel, prærievogns ture, maraton og om vinteren kører han med kane.

Om eftermiddagen kørte formanden for den Norske forening Johnny Skinstad os en tur op langs med Mjøsa som er Norges største sø. Vi kørte op mod Lillehammer hvor vi fik set en masse af den flotte natur.

Derefter var det tid til at finde flyveren og komme tilbage til Danmark.

Vi vil gerne takke den Norske forening for nogle meget hyggelige dage.